Deze drone kan ook rijden

Door: Maarten Reijnders               www.bright.nl

Het Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) van MIT werkt aan robots die zowel rijden als vliegen.

Het probleem met robots is dat ze vaak maar één vorm van transport écht goed onder de knie hebben. Drones zijn snel en wendbaar, maar hebben als tekortkoming dat ze door de batterijduur maar beperkte afstanden kunnen afleggen. Grondrobots gaan efficiënter met de energie om maar zijn trager en minder mobiel.

Onderzoekers van het Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) van MIT willen daarom robots ontwikkelen die zowel op het land als in de lucht goed vooruit kunnen. “Het vermogen om zowel te kunnen vliegen als rijden is handig in omgevingen met veel obstakels”, stelt Brandon Araki van het CSAIL.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*