Experimenteren met automatisch rijden in researchlab TU Delft

Met een druk op de knop van het controlcentrum opende minister Schultz van Haegen dinsdag het Researchlab Automated Driving Delft (RADD) in The Green Village op de campus van de TU Delft. Het RADD op de campus van de TU Delft biedt een fysieke ruimte aan experimenten met automatisch vervoer in real-life situaties. Dit meldt provincie Zuid-Holland.

De Provincie Zuid-Holland investeerde bijna vier ton in het lab. Ook de Metropoolregio  Rotterdam Den Haag (MRDH), gemeente Delft en de TU Delft droegen bij. Dit researchlab is een van de projecten van het regionaal investeringsprogramma waarin Provincie Zuid Holland en de 23 gemeenten van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag samenwerken om regionale economische structuur te versterken.

Met het Researchlab Automated Driving Delft heeft de regio  een onderzoeksfaciliteit om de diverse onderzoeksvragen te beantwoorden die nu nog in de weg staan voor grootschalige uitrol van automatisch vervoer. Dit lab gaat ruimte bieden aan experimenten met automatisch rijden met duurzame vervoermiddelen, waaronder elektrisch aangedreven automatische voertuigen. Juist in een omgeving die levensecht is en de werkelijkheid zo dicht mogelijk benadert. Deze proeftuin is daarom waardevol en onmisbaar in de verdere ontwikkeling van automatisch rijden.

Minister Schultz: “We zijn in Nederland sterk in innovatie en in het bedenken van slimme verkeersoplossingen. We zijn door onze goede infrastructuur, kennisinstellingen en samenwerkingsverbanden tussen overheid en het bedrijfsleven in staat om innovaties snel in de praktijk te brengen. Dit biedt kansen voor alle betrokken partijen en zet Nederland op de kaart als ideaal testland voor mobiliteitsoplossingen van de toekomst.”

Uiteindelijk willen de samenwerkende  partijen de regio ontwikkelen tot internationaal toonaangevend onderzoeks- en praktijkgebied voor automatisch vervoer. En daarmee bijdragen aan de energietransitie,  aan  een duurzame economische groei, aan meer werkgelegenheid, aan een betere bereikbaarheid én aan een efficiënt vervoerssysteem in de regio.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*