Nissan Qashqai rijdt vanaf nu semi-autonoom

Door: Hans Dierckx                 www.autowereld.be

Een facelift voor de Nissan Qashqai en X-Trail, die bij deze ook een semi-automatische piloot krijgt. De Qashqai (inclusief de zevenzitsversie X-Trail, in het oranje) is één van de sprookjes van de recente autogeschiedenis, een miljoenenhit in Europa en Nissans bestverkochte model ooit in Europa. Generatie twee is halfweg zijn cyclus, vandaar deze update.

Semi-autonoom Met in de eerste plaats een semi-autonome rijfunctie, Propilot genaamd, een combinatie van een actieve cruise control en rijvakhulp, waarmee je op de snelweg de auto het werk kan laten doen. We kennen het al van bij onder andere Mercedes, nu dus ook bij Nissan. Vanaf januari wel pas, deze nieuwigheid komt een half jaar na de andere vernieuwingen aan de Qashqai. Daarnaast breiden de Japanners hun automatische noordrem uit met voetgangersherkenning, en werkt de blindehoekwaarschuwing nu preciezer dankzij radardetectie.

Minder CO2 De motoren blijven onveranderd, al zakt de CO2-uitstoot van de 1.5 dCi wel naar 99 g/km. Het onderstel is aangepakt met stijvere antirolstangen, kortere veerwegen en een dikkere stuurkolom. Ook de geluidsisolatie is verbeterd, terwijl geoptimaliseerde aerodynamica windgeruis moet verminderen. Eveneens voor het comfort dienen de vernieuwde stoelen van de Tekna+-topversie, met ingebouwde luchtkussens.

Iets langer Het vernieuwde ontwerp maakt de Qashqai 1,7 centimeter langer, onder andere door de volledig hertekende neus, nu ook met groter merklogo, en achterpartij. Nissan heeft hard gewerkt om alle radars en sensoren zo onzichtbaar mogelijk in te werken. Binnenin treffen we op alle versies verbeterde stoelen aan, net als een nieuw stuur, enkele opgewaardeerde afwerkingsmaterialen en een verbeterd audiosysteem van Bose. De vernieuwde Qashqai en X-Trail zijn vanaf deze zomer te koop.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*