Hoe klinkt een elektrische truck?

Door: www.ttm.nl

Elektrische voertuigen hebben als vervelende eigenschap dat je ze amper hoort aankomen. Dat is mogelijk gevaarlijk voor andere weggebruikers. Groot Jebbink introduceert nu Sylogi Sound, een geluidssysteem waarmee anderen elektrische voertuigen horen aankomen.

Sylogi Sound bestaat uit één of twee waterdichte luidsprekers, aangestuurd door een controlebox. De speakers produceren geluid aan de voor- en/of achterzijde van het voertuig tijdens het rijden. De frequentie van het geluid neemt toe naarmate de snelheid van het voertuig verhoogd.


Sinds een maand is het systeem in gebruik op elektrische heftrucks van Kalmar. “De voertuigen zijn erg stil, daarom is het nodig dat ze worden opgemerkt. Ze rijden binnen in een omgeving waar het heel smal is en waar veel mensen rondlopen. De eerste ervaringen met Sylogi Sound in de praktijk zijn positief. Zonder hinderlijk te zijn, zorgt het kunstmatige rijgeluid ervoor dat de voertuigen opgemerkt worden door personen in de omgeving”, laat het bedrijf in een reactie weten.
Naast heftrucks is Sylogi Sound geschikt voor andere elektrische voertuigen die veel in de nabijheid van personen opereren, zoals veegmachines en vrachtwagens. Omdat de speakers waar het systeem gebruik van maakt, volledig waterdicht zijn, is Sylogi Sound ook in de buitenlucht en op de openbare weg te gebruiken.
In samenspraak met de eindgebruiker wordt bepaald welk geluid Sylogi Sound produceert. Het systeem kan een geluidsfragment van maximaal drie seconden in een lus afspelen. De snelheid waarmee dit fragment wordt afgespeeld, is hierbij afhankelijk van de voertuigsnelheid.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*