e.Go Life is elektrische stadsauto uit Aken

Door: Lars Krijgsman                   www.autoweek.nl

In het Duitse Aken is e.Go gevestigd, een bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van klein elektrisch vervoer. Met de Life komt E.Go met een kleine elektrische stadsauto op de proppen.

De Life van e.Go is een compacte elektrische stadsauto die in twee smaken beschikbaar komt. De basisversie heeft een totaalgewicht van 810 kilo en beschikt over een 14,4 kWh groot accupakket. Daarmee moet de Life een elektrische actieradius van 130 kilometer kunnen halen. Een 15 tot 22 kW sterke elektromotor levert 110 Nm en daarmee moet de 3,35 meter korte stadsauto in 5,7 tellen naar een snelheid van 50 km/h kunnen accelereren. Zijn topsnelheid ligt op 104 km/h. Eenmaal leeg duurt het 330 minuten om de Life weer volledig te laden.

Wie graag verder dan 130 kilometer komt, kan een Life bestellen met een 19,2 kWh groot accupakket. Het gewicht van deze uitvoering ligt met 840 kilo iets boven dat van de basisversie. Het hogere gewicht zorgt er ook voor dat een sprint naar 50 km/h met 5,9 tellen iets langer duurt. Eenmaal leeg duurt het 450 minuten om de Life weer vol te laden. De draaicirkel van beide versies ligt op 9,9 meter.

Bestellen kan in Duitsland al vanaf € 15.900. De levering van de Life komt pas volgend jaar op gang.

De Life is mede ontwikkeld door studenten van de Westfälische Technische Hochschule. Mocht de kleine elektrorakker aanslaan, dan kan het bedrijf maximaal 10.000 exemplaren per jaar produceren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*