PSA mikt op level 3 autonoom rijden

Door: Jan Lemkes          www.autoweek.nl

PSA geeft aan dat autonoom rijden op level 3 vanaf 2020 mogelijk moet zijn met de auto’s van het concern.

Autonoom rijden wordt ingedeeld in 5 ‘levels’, waarbij het eerste niveau niet autonoom is en level 5 is gereserveerd voor auto’s die volledig zelfstandig besluiten kunnen nemen in complexe situaties. Niveau 3, waar PSA vooralsnog op mikt, betekent dat de bestuurder het sturen, remmen en gasgeven uit handen kan geven, maar in noodgevallen nog wel moet ingrijpen. Sommige autofabrikanten, zoals BMW, willen direct naar level 4 stappen rond 2020, maar het moederbedrijf van Peugeot, Citroën en DS is vooralsnog voorzichtig met z’n voorspellingen.

Autonoom rijden op een wat lager niveau, namelijk level 2, moet al vanaf 2018 beschikbaar zijn bij het Franse concern. De eerder dit jaar gepresenteerde DS 7 Crossback is daarvoor de meest voor de hand liggende kandidaat. Deze vorm van ‘zelfstandig’ door het verkeer gaan is nu al beschikbaar bij onder meer Tesla en Mercedes-Benz.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*