Porsche: ‘In 2023 helft van productie elektrisch’

Door:    Remco Slump                        autovisie.nl

In 2023 moet de helft van de jaarlijkse Porsche-productie uit elektrische auto’s bestaan. Dat zei Porsche-directeur Oliver Blume tegen het Duitse tijdschrift Manager Magazine.

In de aanloop daarnaartoe gaat Porsche zijn Zuffenhausen-fabriek gereedmaken om jaarlijks 60.000 elektrische auto’s te produceren. In 2019 komt de productieversie van de Mission E op de markt en ook introduceert Porsche naar verluidt een elektroversie van de Macan.

Het merk moet echter flink aan de bak wil het zijn ambitieuze doelstelling halen. Vorig jaar bouwde Porsche ruimt 230.000 auto’s, dus moeten er in 2023 sowieso 115.000 EV’s van de band rollen. Maar goed, het zou zomaar kunnen dat Porsche ook plug-in hybridevarianten meetelt als elektrisch.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*