Nieuwe BMW 3-serie is elektrisch

Bron: www.groen7.nl

De elektrische BMW 3-serie wordt naar verwachting dit najaar op de IAA gepresenteerd.

Het modelaanbod is gigantisch en wordt in de nabije toekomst iets minder dan dat. Niettemin is de 3-serie al vele decennia de kurk waar het merk op drijft. Het is niet direct de Technologieträger, maar de aandrijflijnen zijn wel altijd interessant geweest. Zeker voor de liefhebbers van achterwielaandrijving en veel vermogen.

De huidige 3 is er als 330e. Een plugin-hybride met in de eerste plaats veel vermogen en een accupakket dat met 7,6 kWh eigenlijk net wat te klein is om dag in dag uit veel kilometers elektrisch af te kunnen leggen. Daar komt verandering in met de nieuwe BMW 3-serie, die naar verwachting in september op de Internationale Auto Ausstellung (IAA) in Frankfurt te zien zal zijn. De nieuwe 3-serie komt er namelijk ook met een volledig elektrische aandrijflijn.

Dat is een verandering van zetten van BMW. Alle BMW’s zullen in de toekomst steeds vaker elektrisch worden. Er wordt niet langer onderscheid gemaakt tussen de i-reeks en de overige BMW’s. De i5 komt er zelfs niet meer en dat is jammer. De BMW i3 is al jarenlang een avantgardistische auto en daar mogen er best meer van zijn. Het is een doorwrochte auto, door ontwikkeld te zijn als volledig elektrische auto. Bij beperkte buitenmaten is het interieur verrassend ruim.

De BMW van de toekomst is een confectiewagen die naar wens van alle mogelijke aandrijflijnen wordt voorzien. Met de elektrische BMW 3-serie wordt uiteraard de concurrentie aangegaan met die andere 3, de Model 3 van Tesla. Behalve een volledig elektrische 3-serie komt er een elektrische X3 en een 4-serie GT. Verwacht ook veel plugin-hybrides. En een elektrische Mini.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*