Deze Nederlandse bus rijdt op mierenzuur

Bron: www.groen7.nl

Knappe koppen aan de Technische Universiteit Eindhoven zijn druk aan het experimenteren met opmerkelijke energiedragers.

Hun systeem luistert naar de naam REX, dat is de aanhanger die je achter de bus ziet zitten. In deze aanhanger wordt mierenzuur omgezet in elektriciteit, die weer door de elektrische bus van VDL wordt gebruikt. Het systeem is volgens de makers duurzaam, CO2-neutraal, vloeibaar én veilig.

Officieel luistert het goedje naar de naam hydrozine, dat voor 99% uit mierenzuur bestaat. Team FAST, een groep van 35 studenten die REX maakten, wisten het vermogen van het systeem op te krikken naar 25 kW. In de trailer wordt hydrozine opgesplitst in waterstof en CO2. De waterstof wordt vervolgens gebruikt om energie op te wekken.

Men is op moment van schrijven nog bezig met de laatste tests, later dit jaar moet de bus echt gaan rijden. Het is interessant dat de ontstane CO2 wordt hergebruikt, waardoor REX geen uitstoot heeft. Verder is de energiedichtheid van hydrozine vier keer zo hoog als die van een accu en dat het spul vloeibaar is heeft de nodige infrastructurele voordelen.

Op 6 juli aanstaande zal het systeem worden onthuld op het VDMA-terrein in Eindhoven.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*