TomTom HD Map voor autonoom rijden dekt nu West-Europa

TomTom (TOM2) kondigt vandaag aan dat de High Definition (HD) Map is uitgebreid met alle West-Europese snelwegen. Dat betekent 175.000 kilometer aan snelwegen door 19 landen*. De totale dekking van TomTom’s HD Map en RoadDNA voor autonoom rijden bedraagt nu 360.000 kilometer wereldwijd.

TomTom HD Map en RoadDNA zijn twee revolutionaire en zeer nauwkeurige, digitale kaartproducten die automatische voertuigen helpen om hun exacte locatie te bepalen en acties te plannen, zelfs bij hoge snelheden.

Klanten en partners kunnen nu TomTom HD Map en RoadDNA testen in een reeks verschillende rijomgevingen; bijvoorbeeld bij uiteenlopende weersomstandigheden in Scandinavië en Zuid-Europa.

In maart dit jaar kondigde TomTom de voltooiing van de HD Map voor snelwegen in het gehele vasteland van de Verenigde Staten aan**, een totaal van 185.000 kilometer. De beschikbaarheid bevestigt TomTom’s leiderschap in locatietechnologie voor autonome voertuigen. Een meerderheid van de OEM’s evalueert de technologie inmiddels voor hun projecten op het gebied van autonoom rijden.

Willem Strijbosch, hoofd autonoom rijden bij TomTom: “Het is een belangrijke mijlpaal om het volledige snelwegennetwerk van West-Europa en de Verenigde Staten te hebben voltooid. TomTom’s HD Map en RoadDNA helpen OEM’s bij het uitrollen van Advanced Driver-Assistance Systems (ADAS) en systemen voor autonoom rijden die consistent werken op het wegennetwerk. Dit is essentieel om de toekomst van rijden te versnellen.”

ABI Research Managing Director Dominique Bonte, voegt toe: “Met de beschikbaarheid van HD Maps voor alle snelwegen in Europa, bevestigt TomTom zijn positie als wereldleider in het ondersteunen van operationele voertuigtesten op het gebied van autonoom rijden die wereldwijd sterk toenemen”.

De laatste uitbreiding brengt TomTom’s wereldwijde HD Map en RoadDNA naar een dekking van 360.000 kilometer is inclusief:

  • Hoofd- en snelwegen in 48 Amerikaanse staten, inclusief Washington DC (185.000 kilometer)
  • Snelwegen in West-Europa (175.000 kilometer)

*19 landen: Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Ierland, Zwitserland, Portugal, Oostenrijk, Tsjechië, Polen, België, Nederland, Luxemburg, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland en San Marino.

** Vasteland Verenigde Staten: 48 staten + Washington DC. Hier vallen Hawaii en Alaska niet onder.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*