Audi neemt ABT over en krijgt eigen fabrieksteam in FE

Bron: www.gpupdate.net

De grote plannen van Audi in de Formule E worden concreet: de fabrikant laat weten met een eigen fabrieksteam in de elektrische raceklasse te stappen. Het neemt de plek van ABT Schaeffler, waarbij het nu al nauw betrokken is, op de grid over. Audi is de eerste Duitse fabrikant met een eigen team in de Formule E.

De move van Audi komt niet als een verrassing; eind vorig jaar meldde het al dat het vizier gericht werd op de Formule E. Het Duitse concern stapte om die reden zelfs uit het World Endurance Championship. “We gaan deelnemen aan de race van de toekomst, op elektriciteit. Aangezien onze auto’s steeds meer elektrisch worden, was het voor Audi belangrijk om hetzelfde te doen in de autosport”, liet voorzitter Rupert Stadler destijds weten. De Audi-preses noemde de Formule E ‘de raceklasse met het meeste potentieel voor de toekomst’.

Audi was al als partner betrokken bij het team van ABT in de Formule E en neemt nu de regie over. Het team wordt vanaf het volgende seizoen, dat in december in Hong Kong start, omgedoopt in Audi Sport ABT Schaeffler. Dit seizoen rijden Lucas di Grassi en Daniel Abt voor het team, Di Grassi staat tweede in de titelstrijd.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*