België-Groene stroom voor 650 publieke laadpalen

Door: Guy Leysen                www.engineeringnet.be

De Vlaamse Regering plant 2.500 laadpalen tegen 2020, waarvan laadpaaloperator Allego het eerste lot van 650 mag installeren. Eoly zal lot bevoorraden.

Eoly levert sinds 2013 groene stroom aan verschillende entiteiten binnen Colruyt Group en richt zich sinds kort op de externe markt. Bedrijven met een verbruik vanaf 50 MWh/jaar kunnen bij de energiespecialist terecht voor 100% duurzame energie, lokaal opgewekt via windturbines, zonnepanelen en warmtekrachtkoppeling.

Thomas Decamps, manager Sourcing & Supply bij Eoly: “Dit partnership met Allego is een mooie stap in de uitbouw van onze activiteiten op de b2b-markt. We zijn heel tevreden dat we 650 publieke laadpalen mogen bevoorraden met onze duurzame stroom.”

De Vlaamse Regering wil elektrisch rijden aanmoedigen en bouwt daarom een publiek laadpalennetwerk uit. In het kader van het Vlaamse actieplan ‘Clean Power for Transport’ gaf minister van Energie Bart Tommelein de opdracht aan netbeheerders Eandis en Infrax om een aanbesteding uit te schrijven.

Die werd gewonnen door Allego, een laadpaaloperator die 650 publieke laadpalen zal leveren, plaatsen en uitbaten. Het uiteindelijke doel is dat elke Vlaamse gemeente minstens één laadpaal heeft.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*