Tesla bouwt aan enorme energieopslag in Australië

Bron:  www.groen7.nl

Meer accu’s om energie van hernieuwbare energiebronnnen op te kunnen slaan. De grootste ter wereld (alweer).

Ditmaal is het zuiden van Australië de plaats van handeling. Afgelopen september was er een storm die de omgeving lam legde en ervoor zorgde dat er geen stroom meer was. Dat heeft het bestuur van Zuid-Australië doen besluiten om te investeren in hernieuwbare energiebronnen. Zodat er in ieder geval een minder grote afhankelijkheid van fossiele brandstoffen is.

Er wordt geïnvesteerd in windenergie en opslagsystemen. Windenergie is nogal grillig, het ene moment wordt er erg veel stroom geproduceerd, het volgende moment is er hoegenaamd niks. Om zo goed als mogelijk gebruik te maken van de wind, is het zinnig om energie op te kunnen slaan. Hiervoor werken Neoen en Tesla samen, de eerste levert de windmolens, de tweede de accu’s voor energieopslag.

Het Tesla Powerpack System wordt geplaatst op de Hornsdale Wind Farm, bij Jamestown. De capaciteit is 129 megawattuur. Daarmee is het de grootste ter wereld, krachtig genoeg om 30.000 woningen van stroom te voorzien. Komende december moeten de werkzaamheden zijn voltooid en kan het windmolenpark in gebruik worden genomen.

Ook in Europa zijn er Powerpacks te vinden, zoals in Groot Brittannië. Maar de kwalificatie grootste van Europa klinkt ineens zo indrukwekkend niet meer. Ook de capaciteit voor energieopslag van verschillende Europese windmolenparken steekt schril af tegen de Australische cijfers.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*