Waarom is Apple geïntereseerd in de elektrische Fisker Emotion?

Door: Ilona Braam   www.want.nl

Na eindeloze speculaties bevestigde Tim Cook onlangs eindelijk dat Apple inderdaad bezig is met het ontwikkelen van de technologie achter autonome auto’s, maar heeft zelf geen plannen om de auto’s zelf te produceren. Interessant genoeg werd recentelijk de Fisker Emotion, Tesla’s grote concurrent, gespot bij het hoofdkantoor van Cupertino. Zou Cook toch van gedachten zijn veranderd? Of is dit het begin van een samenwerking, waarbij de Fisker auto’s uitgerust worden met het autonome Apple systeem?

Fisker Emotion is grote Tesla Model S concurrent

De Fisker Emotion is de geheel elektrische baby van Henrik Fisker en zou korte metten maken met Tesla’s Model S. Daarnaast zou de auto ook nog eens binnen negen minuten opgeladen zijn. Deze fantastische oplaadtijd zou mogelijk zijn door gebruik te maken van grafeen in plaats van de standaard gebruikte lithium-ion batterijen.

Apple ingenieurs zouden aandrijftechnologie Emotion willen bekijken

De Fisker Emotion zou “toevallig” bij Cupertino’s hoofdkantoor zijn verschenen nadat Apple ingenieurs hadden aangegeven graag de onderliggende technologie graag te willen bekijken. Vooral de ongebruikelijke aandrijftechnologie zou nieuwsgierigheid bij de ingenieurs hebben opgewekt. Waarom ze precies onder de motorkap van de Emotion wilden kijken blijft een raadsel. Het is vrij ongebruikelijk dat bedrijven zomaar technologie met elkaar delen, tenzij er natuurlijk een soort samenwerkingsverband is. Wie weet kunnen we in de toekomst een Fisker Apple verwachten.

Achtergrond Fisker foto verraad locatie

Zowel Fisker zelf als Apple hebben geen commentaar geleverd over de Emotion verschijning. Fisker weigerde dit en Apple heeft nog geen antwoord gegeven op het verzoek tot commentaar. Aan de andere kant heeft Fisker wel een foto gepost op Twitter, waarbij hij aangeeft met de Fisker Emotion een meeting te hebben met geweldige mensen in San Fransisco. Voor kenners is op de achtergrond duidelijk een gebouw aan de Infinity Loop straat te zien. Deze straat staat voornamelijk bekend om het feit dat het hoofdkantoor van Cupertino daar gevestigd is.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*