VIDEO-Beroemde vliegende auto te koop aangeboden op eBay

Door: Rutger Otto                  www.bright.nl

De Moller Skycar is nu te koop op eBay. Een fraai voertuig om te zien, maar de koper mag er niet mee vliegen.

De originele Skycar van het bedrijf Moller International wordt op eBay te koop aangeboden. Bieden kan vanaf een miljoen dollar. De M400 Skycar is een zogeheten VTOL-voertuig, die afkorting staat voor vertical take-off and landing. In onderstaand filmpje wordt de Skycar gedemonstreerd.

Voorwaarde voor de koper is dat hij of zij er niet daadwerkelijk mee gaat vliegen. Dat mag niet, want het voertuig kreeg daarvoor nooit toestemming van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten.

Volgens Moller betreft de M400 Skycar een voertuig om bijvoorbeeld in een museum te zetten. Het is de eerste vliegende auto die werd gedemonstreerd en was jarenlang in de maak. In 2001 maakte hij voor het eerst een testvlucht. Daarna ging hij wel vaker de lucht in, maar altijd in testomgevingen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*