Hong Kong geeft bijna geen subsidies meer voor elektrische auto’s, en dat doet Tesla pijn

Bron: www.hln.be

Autobedrijven In Hong Kong heeft de verkoop van elektrische Tesla-auto’s een vrije duik genomen nadat de overheid er fors heeft gesneden in de subsidies. Na de aanpassing van een belastingregel op 1 april is er die maand geen enkele Tesla meer verkocht in het Aziatische land.

In Hong Kong krijgen mensen die een elektrische auto kopen, daar subsidies voor. Maar door de populariteit van die subsidies is het bedrag dat je van de overheid terugkrijgt in april fors naar beneden bijgesteld. Een Tesla Model S 60 kost daardoor niet langer 570.000 Hong Kong dollar – ruim 64.000 euro – maar wel bijna het dubbele: 925.500 dollar of omgerekend bijna 104.000 euro.

En die maatregel doet Tesla blijkbaar pijn. Want in heel de maand april kon Tesla er geen enkele nieuwe auto meer verkopen, zo leerde The Wall Street Journal uit overheidscijfers. En in mei waren het er amper vijf. In maart reden er nochtans nog 2.939 elektrische auto’s de toonzaal uit, al valt die recordverkoop minstens deels te verklaren doordat mensen hebben geanticipeerd op de lagere subsidie die eraan zat te komen.

Cijfers over andere merken die elektrische auto’s verkopen in Hong Kong zijn op dit moment niet bekend.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*