Renault experimenteert met autonoom en elektrisch

Bron: autovandaag.nl

Met maar liefst drie prototypes test Renault op dit moment autonoom rijdende elektrische auto’s. Dit illustere gezelschap luistert naar de namen Road Runner, Ghost Rider en Madmax.

Twee van de prototypes gebruiken de carrosserie van de Talisman. De Road Runner blijft qua uitstraling behoorlijk dicht bij het productiemodel, maar heeft de achterbank ingeleverd voor de elektronische uitrusting. De batterij is plat en de elektromotor drijft de achterwielen aan. Een elektromotor die nieuw is.

Niveau 4

De Ghost Rider is een Espace met toevoeging van vergaande voorzieningen om autonoom te rijden. Het gaat om het hoogte niveau 4 waarmee in theorie 100 procent autonoom kan worden gereden.

Madmax

De meest spectaculair ogende auto heeft ook een dito naam, Madmax. In basis is het een Talisman met flink uitgebouwde achterschermen en rondom vrijwel overal sensoren en camera’s. Die laatste zitten onder meer onder de buitenspiegels en hebben een zicht van 180 graden. De Madmax paart elektrisch rijden aan autonoom rijden en biedt het beste van de twee werelden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*