Buurauto zet extra deelauto neer in Amersfoort

Bron: www.groen7.nl

Autodelen is niet heel erg uniek, maar de elektrische deelauto is nog een relatieve zeldzaamheid.

Het delen van een auto is een van de meest logische dingen die er is. Niemand zit 24/7 in zijn auto om absurd veel kilometers te maken, taxichauffeurs uitgezonderd, maar dat is een ander verhaal. Daarom bestaat er zoiets als de deelauto, onder meer te verkrijgen bij Witkar en Greenwheels.

Partijen die uitsluitend werken met volledig elektrische deelauto’s zijn er ook. In ieder geval in Utrecht, waar We Drive Solar Renault ZOE’s heeft rijden en Amsterdam, waar de elektrische Smarts van Car2go een bekende verschijning zijn. Een ander initiatief is de Buurauto, die in verschillende steden te verkrijgen is. Buurauto zet elektrische auto’s in, die met de buurt gedeeld worden. Reserveren gaat (uiteraard) met een app.

In Amersfoort wordt nu deelauto nummer drie ingezet, de auto is te vinden in het Soesterkwartier. Op vijf plaatsen in de stad zijn laadpunten te vinden die zijn gereserveerd voor de Buurauto. Gebruikers hebben de beschikking over een Nissan Leaf en een BMW i3.

Wethouder Jan Willem Stegman zegt het volgende over het deelautoinitiatief: “Buurauto is voor Amersfoort de boost voor het elektrisch rijden. Het is een lokaal initiatief dat er voor zorgt dat je op meer plekken in onze stad je auto kunt opladen. Amersfoort is hiermee een van de koplopers in duurzame mobiliteit.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*