Verkoop hybrides stijgt in België

Bron: www.knack.be

Uit de cijfers van Febiac over de inschrijvingen van nieuwe wagens in de eerste helft van 2017 blijkt dat de hybrides een flinke stijging kenden. Hun marktaandeel nam toe van 2,90 procent in 2016 tot 3,93 procent op dit moment.

In totaal werden 322.302 nieuwe voertuigen ingeschreven tijdens de eerste zes maanden van dit jaar, waarvan 12.671 hybrides. Dat betekent een aandeel van 3,93 procent en een aanzienlijke stijging tegenover 2016 (2,90 procent). In de top 5 van hybrides staat de Toyota C-HR aan de leiding met 1.616 wagens, gevolgd door een andere Toyota, de Auris met 1.305 stuks, en de Mercedes GLC met 981 eenheden. Daarna volgen nog twee Toyota’s: de Yaris (955) en de Rav4 (953).


Uiteraard profiteert het Japanse merk van het toenemend succes van dit type aandrijving. Al lijkt het misschien vreemd dat de Prius niet in dit lijstje staat, aangezien dit model toch het hybride verhaal op gang bracht bij Toyota. Desondanks is Timothy Manuel, Managing Director bij Toyota & Lexus Belux, erg tevreden: “We zijn verheugd met deze stijging. De hybride technologie blijft het meest aangepast en geschikt voor de automobilist: ze is eenvoudig te gebruiken, er zijn geen problemen met de autonomie en de modellen zijn best betaalbaar.”
Op fiscaal vlak blijven de hybride modellen nog steeds zeer interessant, zeker voor bedrijven en zelfstandigen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*