Elektrische schoolbussen voor VS

Door: Hilde de Laat                www.technischweekblad.nl

De iconische gele Amerikaanse schoolbussen krijgen er twee duurzame elektrische varianten bij.

De Amerikaanse schoolbussenbouwer Blue Bird presenteerde tijdens de STN Expo in Reno, een conferentie voor professionals in de transportsector, een elektrische variant voor twee van zijn modellen: de Type A Micro Bird G5 en de Type D All American. Beide krijgen een batterij met een capaciteit van 100 tot 150 kWh en een actieradius tussen de 130 en 160 km, wat meer dan genoeg moet zijn voor een schoolroute.

De productie van de elektrische schoolbussen staat gepland voor 2018.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*