Groei elektrische auto’s gestaag, omvang blijft bescheiden…

Door: Leo        auto.blog.nl

Al was het maar omdat de keuze groter wordt en de prijsstelling lager, de groei van het aantal elektrische voertuigen zal gestaag toenemen al wordt het marktaandeel binnen de totale verkopen in Europa relatief laag. Althans zolang andere zaken als actieradius en de toch essentieel geachte laad-instrastructuur niet geregeld lijkt. Belangrijke zaken als die reikwijdte en praktische bruikbaarheid maken dat nog veel autokopers de elektrische auto zullen mijden.

Toch zijn er landen waar men iets optimistischer aankijkt tegen het fenomeen. Zoals het Verenigd Koninkrijk waar men denkt dat ergens in 2022 al 1 miljoen elektrische wagens rond zullen rijden. Met name in stedelijk gebied, waarmee men de uitstoot van schadelijke gassen door de veel gebruikte diesels van nu kan laten afnemen. Tussen het jaar 2012 en nu steeg de vloot van geregistreerde elektrische voertuigen in het V.K. van 2000 naar 100.000 en als die groei zich voortzet komt de 1 miljoenste EV over een jaar of vijf wel in Analysten verwachten dat de Britten best ‘om’ willen mits die nieuwe generatie elektrische auto’s voldoet aan de zelfde verlangens die men nu heeft bij de aankoop van een nieuwe auto. En dat blijft nog wat lastig. Maar dat er betere EV’s aankomen en ook nog eens betaalbaar maakt dat men er wel positiever naar kijkt. Dat is in andere landen van Europa soms totaal anders. Daar moeten nog wel wat slagen gemaakt worden wil men er ooit in een EV overstapen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*