Toyota gaat full-electric in China…

Door: Leo          auto.blog.nl

Als er een land in de wereld is met een vervuilingsprobleem, dan toch wel China. Het is de op een na grootste vervuiler ter wereld en het milieu lijdt daar meer dan elders onder enorme smogvorming in grote steden waarbij inwoners zowat stikken in de giftige atmosfeer van hun woon/werkgebied. Daar wil de communistische leiding van het land verandering in brengen en zo heeft men plannen om het wegverkeer sneller dan waar ook ter wereld elektrisch te maken. Dat zou veel moeten schelen bij de uitstoot van schadelijke gassen in de grote steden.

Toyota springt daar handig op in door aan te kondigen vanaf 2019 al te starten met de massa-productie van elektrische auto’s in China. Men laat het percentage van de productie wat daar gebouwd gaat worden afhangen van de mate waarin men die productie betaalbaar kan maken. Men wil graag profiteren van fiscale maatregelenen vanuit Beijing. De Chinese politieke leiding richt zich op een doel van 20% voor alle in China verkochte elektrische auto’s en hybrides in het jaar 2025. Daarvan wil Toyota graag een aardig deel leveren. Overigens gaat het dan om enkele duizenden exemplaren op jaarbasis.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*