Daimler en Bosch testen autonome parkeerfunctie

Door: Gert Verhoeven      gocar.be

Mercedes en Bosch hebben een groot testprogramma gelanceerd voor hun autonome parkeerfunctie op de parking van het Mercedes-museum in Stuttgart die verschillende verdiepingen beslaat. De voertuigen die over de technologie beschikken, kunnen er volledig autonoom parkeren.

De bezoekers van het museum kunnen er voortaan een parking reserveren via de bijhorende app. Ze hoeven enkel in de daarvoor bestemde zone – aan het begin van de parking –  te wachten, terwijl hun wagen autonoom uit zijn parking rijdt. Ook bij het aankomen, hoeven ze slechts uit te stappen en de parkeer functie via de app te activeren. Vervolgens zal de wagen zelf een beschikbare parkeerplaats zoeken.

Dit snufje zal het leven van veel automobilisten vereenvoudigen, als deze technologie het productiestadium haalt. Het maakt gebruik van de expertise van Mercedes op vlak van autonome mobiliteit in combinatie met specifieke infrastructuur die door Bosch werd ontwikkeld en met de wagen kan communiceren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*