Porsche zegt LMP1 vaarwel en kiest voor Formule E

Bron: www.gpupdate.net

Na onder meer Audi en Mercedes kiest opnieuw een grote fabrikant voor een toekomst in de Formule E. Porsche stapt na dit seizoen uit het het FIA World Endurance Championship en gaat vanaf 2019 deelnemen aan de elektrische raceklasse. Dat hebben Porsche en de Formule E bekendgemaakt.

De keuze van Porsche vloeit voort uit een nieuw beleidsplan, Porsche Strategy 2025. Het gaat onder meer elektrisch aangedreven sportwagens als de Mission E, de eerste volledige elektrische auto van Porsche, ontwikkelen. “Met deze ontwikkelingen is een succesvolle toetreding tot de Formule E een logisch gevolg. De mogelijkheden om binnenshuis nieuwe technieken te ontwikkelen, maken de Formule E voor ons zeer interessant,” aldus Michael Steiner, verantwoordelijk voor Research en Development bij Porsche.

“Porsche werkt met innovatieve, alternatieve aandrijvingsconcepten. Voor ons is de Formule E de ultieme competitieve omgeving waarin we high performance auto’s verder kunnen ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van milieuvriendelijkheid, efficiëntie en duurzaamheid”, aldus de beleidsmaker. De keuze voor de Formule E betekent dus het einde van het korte, maar krachtige project met de LMP1-auto’s in het WEC. In 2014 keerde Porsche terug in deze klasse en het won onder meer de afgelopen drie edities van de prestigieuze 24 uur van Le Mans. “Het opbouwen van een geheel nieuw Le Mans-team was een enorme uitdaging,” zegt vice-preses Fritz Enzinger. “Door de jaren heen hebben we een succesvol en professioneel team ontwikkeld. Dit is de basis voor onze toekomst. Ik ben er zeker van dat we dit hoge niveau ook in de Formule E zullen behouden.”

Jaguar en Renault verbonden zich al eerder aan de Formule 1, Audi en Mercedes maakten onlangs bekend dat ze in de klasse stappen. Ook BMW krijgt vanaf 2018 een eigen fabrieksteam in de innovatieve klasse.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*