Nieuwe Nissan Leaf basis voor elektrische cross-over?

Door: Bob Kroese                   www.autokopen.nl

De nieuwe Nissan Leaf die volgende maand onthuld wordt zou zomaar eens de basis kunnen zijn voor een nieuwe, elektrische cross-over. Nissan liet 5 jaar geleden op de autoshow van Parijs al de Terra Concept zien. De naam Terra heeft Nissan nu vast laten leggen door een merkenbureau.

Ken je de Nissan Terra Concept nog? Op de Autosalon van Parijs in 2012 liet Nissan dit studiemodel zien, een SUV met waterstoftechniek. De naam Terra heeft Nissan nu vast laten leggen bij een merkenbureau, zo zocht het Britse tijdschrift Autocar uit.

Terra zou dan de naam worden van een elektrische cross-over met de techniek van de nieuwe Nissan Leaf. Het platform, de motor en de batterijen worden van de Leaf overgenomen, maar de cross-over krijgt een heel eigen ontwerp en staat hoger op z’n wielen.

Of er veel van de Terra Concept (foto) in het uiteindelijke ontwerp overblijft is nog maar de vraag. De ontwerptaal van Nissan is in die 5 jaar veranderd en de kijk op SUV’s en cross-overs ook.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*