Günther Steiner vindt Formule E geen bedreiging voor Formule 1

Door: formule1nieuws.nl

Günther Steiner, de teambaas van Haas, zegt dat de Formule 1 nog steeds het hoogst haalbare in de motorsport is, ondanks dat de Formule E steeds populairder wordt.

Het kampioenschap voor volledig elektrische auto’s kreeg vorige week een flinke oppepper, toen Mercedes aankondigde de DTM in te ruilen in 2019 voor de Formule E. Porsche heeft ook laten weten over te stappen naar de Formule E, ten koste van de LMP1 klasse uit de lange afstandsracerij. Alle andere autofabrikanten, zoals Renault en Jaguar, zijn al aanwezig. Maar Steiner laat weten dat de Formule 1 nog altijd te top is van de motorsport in de wereld.

“Ik zie de Formule 1 stevig aan kop staan, het is het hoogst haalbare. De Formule E is een trend op dit moment, iedereen wil laten zien dat ze elektrisch gaan. Dat is begrijpelijk, maar wanneer er zeven of acht fabrikanten in deelnemen… Er kan er maar één winnen. Dus er zullen er zeker ook weer zijn de het snel voor gezien houden, er zal gescholden worden op de FIA, en alles wat erbij hoort. Ik die de Formule E als een aanvulling maar niet als een bedreiging. Als het dat wel was geweest, hadden we in de Formule 1 óók al volledig elektrisch gereden. De Formule 1 zal altijd de Formule 1 blijven. Ik begrijp de interesse, want het is een trend, maar niets meer dan dat”, aldus de Amerikaan.

Een ander voordeel van de Formule E zijn de kosten, die in vergelijking met de Formule 1 erg laag zijn. Steiner: “De Formule E is relatief goedkoop ten opzichte van de Formule 1. De beslissing is dus begrijpelijk. Mercedes zal in de Formule E ook minder geld kwijt zijn dan in de DTM. En dat geldt voor Porsche ook. Maar op het moment zijn er maar weinig mensen die kijken, dus ik heb geen idee hoe ze er winst uit kunnen halen. Het is al moeilijk genoeg dat in de Formule 1 te doen, en dat is een sport die al lang bestaat. De beste coureurs rijden hier.”

Ook Chase Carey, de CEO van de Formule 1, maakt zich geen zorgen over de opkomst van de Formule E: “De gebeurtenissen van de afgelopen week hebben mijn visie erop niet veranderd. Voor de auto-industrie is er zeker een trend om elektrisch te gaan. Maar ik weet niet zeker of je dat als volledige sport kunt brengen. Er is een trend om milieuvriendelijk te zijn, maar ik denk dat daar verschillende oplossingen voor zijn.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*