Britse overheid wil smart cars beter tegen hackers beschermen

Bron: www.security.nl

De Britse overheid heeft nieuwe richtlijnen gepubliceerd om met internet verbonden auto’s beter tegen hackers te beschermen. Volgens de autoriteiten zijn er steeds meer ‘smart cars’ op de Britse wegen te vinden. Er is echter een risico dat hackers de connectiviteit van de voertuigen kunnen gebruiken om persoonlijke informatie te stelen of de auto zelfs over te nemen.

“Of we nu auto’s in wifi-hotspots veranderen of van miljoenen regels code voorzien om volledig autonome voertuigen te maken, auto’s zijn nog nooit zo kwetsbaar voor hacking en datadiefstal geweest”, aldus de Britse overheid. “Het is van groot belang dat alle betrokken partijen in de productieketen, van ontwikkelaars tot engineers, tot dealers en hoger management, een consistente verzameling regels krijgen om deze wereldwijde industrie te ondersteunen.”

De nu gepubliceerde overheidsrichtlijnen moeten ervoor zorgen dat ontwikkelaars van smart cars bij het ontwerp rekening houden met de veiligheid en bestaande beschermingsmaatregelen aanscherpen. Het gaat in totaal om acht richtlijnen zoals het ontwikkelen van systemen met een defense-in-depth aanpak, het zorgen voor veilige software, het adequaat reageren in het geval de veiligheid tekortschiet en het ondersteunen van cybersecurity op bestuursniveau. Ook moet de opslag en het versturen van gegevens veilig zijn en moeten bestuurders in staat zijn om persoonlijke informatie van voertuigsystemen te verwijderen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*