VIDEO-Automerk Daimler stopt geld in vliegende taxi

Door: Rutger Otto             https://www.bright.nl

Het Duitse Volocopter heeft 25 miljoen euro opgehaald in een investeringsronde. Het geld komt onder meer van autofabrikant Daimler.

Volocopter werkt al jaren aan een vliegende taxi die helemaal autonoom van A naar B moet gaan. Het apparaat vliegt stabiel door de lucht dankzij 18 rotoren. Met de nieuw verworven miljoenen wil het Duitse bedrijf de commerciële uitrol versnellen.

De Volocopter heeft plek voor vijf personen en stijgt en landt verticaal. In het laatste kwartaal van dit jaar moeten de taxi’s in Dubai worden getest. Deze stad is geschikt, want Dubai wil in 2030 een kwart van zijn passagiers autonoom vervoeren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*