Europese norm waterstofstations ter commentaar gepubliceerd

Door: Tom van Gurp                    www.tankpro.nl

Waterstof verovert langzaamaan zijn plek in het wegvervoer. Er komen steeds meer auto’s die hierop rijden en er wordt gebouwd aan een tankinfrastructuur. Recentelijk is een normontwerp opgesteld voor waterstof-tankinstallaties. Hierop kunnen belanghebbenden hun commentaar indienen. Dit kan tot 24 augustus 2017.

Er komt steeds meer aandacht voor rijden op niet-conventionele brandstoffen en voor emissievrij autorijden. In de toekomst kunnen waterstofauto’s hierin een belangrijke rol gaan spelen. De eerste (serieproductie)auto’s op waterstof zijn al op de markt, terwijl bijvoorbeeld in Duitsland hard wordt gebouwd aan een netwerk van vulpunten.

Vereisten

Het normontwerp EN 17127 beschrijft de minimale vereisten om interoperabiliteit van waterstoftankstations te verzekeren, inclusief protocollen voor afleveren van gasvormig waterstof aan wegvoertuigen. In de toekomst wordt er vanuit Europese regelgeving verwezen naar deze norm.

Belanghebbenden kunnen tot 24 augustus 2017 commentaar indienen op het Europese normontwerp. Dit is mogelijk door gebruik te maken van een commentaarformulier. Dit kan worden opgevraagd via energy@nen.nl. Het toegezonden commentaar wordt besproken door leden van de Nederlandse normcommissie ‘Waterstof en Brandstofcellen’. Zij besluiten welk commentaar uiteindelijk door Nederland wordt ingediend.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*