BMW X7 Concept op waterstof?

Door: Ellen Kole           www.autokopen.nl

BMW zal op de aanstaande autobeurs in Frankfurt de SUV X7 onthullen. Als de verhalen waar zijn rijdt deze conceptcar op waterstof.

BMW werkt al jaren aan een topmodel voor z’n SUV-reeks. Deze X7 zou nu klaar zijn om in conceptvorm te worden gepresenteerd op de IAA-autoshow in Frankfurt half september. Dat meldt het doorgaans goed ingelichte BMWBlog.

Op het weblog valt verder te lezen dat de conceptcar op waterstof rijdt. Dat zou betekenen dat de X7 een elektrische aandrijflijn krijgt, en dat de accu’s worden (aan)gevuld met stroom die aan boord wordt opgewekt uit waterstof en zuurstof door een brandstofcel. Deze constructie maakt het mogelijk om een grote, zware en stevig uitgeruste auto een flink bereik te geven op één tankbeurt.

BMW ontwikkelt de waterstoftechnologie al jaren. Eerder liet het Beierse merk weten dat deze techniek alleen bedoeld is voor modellen in het topsegment. Kleinere auto’s zouden toekunnen met alleen een elektrische aandrijving, nu de gemiddelde actieradius daarvan snel toeneemt. BMW heeft eerder laten weten dat de X7 ook verschijnt als plug-in hybride en met brandstofmotoren.

De BMW X7 wordt een zevenzits-SUV met grote afmetingen. Het model wordt een concurrent van de Audi Q7 en Mercedes-Benz GLS. Er zullen echter ook extreem luxe uitvoeringen verschijnen, zodat de X7 tevens wedijvert met ultraluxe-SUV’s als de Range Rover en Bentley Bentayga. Over de verschijningsdatum van het productiemodel bestaat nog veel onduidelijkheid. Ondanks de snelle onthulling van de conceptcar ligt de verwachting door BMW zelf uitgesproken niet eerder dan 2020.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*