Duitse autosector heeft het vertrouwen verspeeld

Bron: www.automobielmanagement.nl

“Grote delen van de automobielindustrie in Duitsland hebben ongelofelijk het vertrouwen verspeeld. Om onze positie als grootste autoland te behouden, moeten de grote fabrikanten veel meer focussen op de ontwikkeling van technologieën voor de toekomst zoals alternatieve aandrijvingen, autonoom rijden en connectiviteit. De vraag of de Duitse auto-industrie de tekenen des tijds heeft herkend, zal over onze toekomst beslissen. En daarmee ook over de toekomst van honderdduizenden arbeidsplaatsen.’’

Die kritiek komt van Bondskanselier Angela Merkel zelf. Hoewel ze er de laatste tijd steeds van beschuldigd wordt nauwe banden te onderhouden met de autowereld, met name door haar vriendschap met voorzitter Matthias Wissmann van het Verband der Automobilindustrie, heeft Merkel er na dieselgate en het kartelonderzoek nu toch kennelijk genoeg van. “Wat de autowereld de laatste tijd heeft laten zien, is beschamend voor Duitsland als industrieland,” vindt ze nu.
Merkel wil voorlopig echter niets weten van een quotum voor elektrische auto’s, zoals haar politieke opponent Martin Schultz heeft geopperd. “Dat idee is niet goed genoeg doordacht. Bovendien moeten we dan weer eeuwig in Europa onderhandelen hoe hoog zo’n quotum dan zou moeten zijn. En daarna zit je dan ook nog met de vraag wat je moet doen als de autobedrijven het niet zouden halen.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*