Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet heeft elektrische aandrijflijn

Door: Ellen Kole             www.autokopen.nl

Op het Pebble Beach-concours is de Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet onthuld. In de ultraluxe open auto worden moderne en klassieke elementen gecombineerd.

Vorig jaar maakten de bezoekers van het Pebble Beach Concours d’Elegance kennis met de Vision Mercedes-Maybach 6, op deze editie staat z’n open broertje. Met dezelfde enorme afmetingen (5,7 meter lang!) en vergelijkbare luxe, maar dit keer met een elektrische aandrijflijn.

Het accupakket ligt onder de houten vloer met ingelegde aluminium delen. De batterijen moeten goed zijn voor een (theoretische) actieradius van 500 km. In slechts 5 minuten kan de conceptcar bijgeladen worden voor nog eens 100 km rijden. De elektromotor heeft omgerekend een vermogen van 750 pk, waarmee ‘ie in nog geen 4 seconden vanuit stilstand de 100 km/u bereikt. Mercedes heeft de topsnelheid afgeregeld op 250 km/u.

In het werkelijk prachtige ontwerp, wat bij de eerste aanblik de vorm heeft van een exclusieve tweezitter uit de art deco-tijd, zijn klassieke elementen gecombineerd met hypermoderne. Zo houden biometrische sensoren het welzijn en de gezondheid van alle inzittenden continu in de gaten. De auto wordt uitsluitend bediend met aanrakingen. De voorruit is voorzien van twee Head-Up Displays. En moet je die transparante middentunnel eens zien, waar blauwe glasvezelkabels het elektrische systeem visualiseren.
Gezien de steenrijke doelgroep voor de aanstaande Mercedes-Maybach 6 Cabriolet vertoont het ontwerp ook verwijzingen naar luxejachten (de ‘platte’ omlijsting van de passagierscabine en de gladde body-oppervlakken) en luchtvaart (de analoge luchtroosters achter het stuur). De conceptcar heeft een marineblauwe lakkleur en is verfraaid met chromen elementen. Het interieur is bekleed met wit nappaleder, dat net als Chesterfield-banken in wiebervormpjes is gestikt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*