McLaren komt met elektrische hypercar

Bron: www.groen7.nl

De introductiedatum ontbreekt, maar de auto gaat er komen.

De elektrische hypercar is een nieuwe voertuigcategorie, die als zodanig onmiddelijk onstervelijk is geworden na een actie van een presentator van faam. Dat gaat dan natuurlijk over Richard Hammond die een Rimac Concept_One volledig in de puinpoeier reed.

Er zijn uiteraard meer merken die met elektrische auto’s komen die topprestaties leveren, of zodanig presteren dat de overtreffende trap van topprestaties eerder op zijn plaats is. Niet alles valt echter in de categorie supersportwagen. Dus wanneer rondzingt dat McLaren met een volledig elektrische auto komt, is het tijd de oren te spitsen. Sinds de McLaren F1 heeft die fabrikant nogal een naam op het gebied van supercars.

Bovendien heeft het merk al ervaring met hybridetechniek. De McLaren P1 werd in 2013 aan het publiek getoond en was vrij rap uitverkocht. De volgende logische stap is een volledig elektrische hypercar. Die er gaat komen dankzij de ervaringen met de P1. Het helpt ook dat McLaren werkt aan een nieuw accupakket dat gebruikt zal worden in seizoen 2018 van de Formule E.

Eerst werd eraan gedacht de elektrische McLaren uitsluitend in te zetten voor ontwikkelingsdoeleinden. Het idee bestond om vijf stuks te bouwen en trouwe klanten uitnodigen voor een testrit, om ze daarna uitgebreid naar hun mening te vragen. McLaren gaat namelijk over op hybrides; de opvolgers van de huidige generatie sportwagens krijgen hybridetechnologie. Rond 2020 wordt de opvolger van de 570 verwacht, tegen 2021 zou eeen vervanger van de 720 zijn opwachting moeten maken.

Wanneer de volledig elektrische McLaren wordt geïntroduceerd is nog niet bekend. Dat er überhaupt een elektrische hypercar van het merk komt is veelbelovend, zeker omdat de auto naar verluidt een prestatieniveau krijgt dat vergelijkbaar is met de 675LT.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*