Autonoom rijdende auto’s? Meerderheid wil het niet!

Door: Leo           auto.blog.nl

Als je al die vlot babbelende politici of milieufreaks zou moeten geloven is de auto die ons automatisch gaat vervoeren de enige weg. Zeker als die ook nog eens elektrisch wordt aangedreven. Dat mag zo zijn, maar uit Brits onderzoek blijkt dat automobilisten er in meerderheid helemaal niet op zitten te wachten en meer nadelen dan voordelen zien van dat gemanipuleer aan hun vervoer.

Een grote groep van de ondervraagden ziet zelfs geen enkel voordeel van deze technologie. Een kleinere groep vindt het zelfs gevaarlijk om het besturen van een auto over te laten aan computers. Ze zijn er zelfs een beetje bang voor. (44%). Volgens veel geinterviewden (2000 mensen werden in het onderzoek benaderd) maakt de technologie je lui, minder oplettend en ze zijn ook bang voor hackers die de besturing in de war kunnen sturen. Men snapt wel dat er iets zal moeten worden gedaan aan de dagelijkse files, maar de automobilist voelt er in doorsnee niet voor zijn vrijheid daarvoor in te leveren of zich over te geven aan nog niet bewezen technologie. Zij willen graag dat door de promotors van al die verandering wat minder wordt gepraat over ‘morgen’ of ‘de toekomst’ maar meer over wat men vandaag gaat doen om de filedruk en de stijgende verkeersonveiligheid te verminderen. Juist die veiligheid vindt men een groot probleem. Maar men is het in meerderheid ook wel eens met de stelling dat auto’s zuiniger moeten worden en daardoor economisch interessanter. Al die toekomstige zaken moet men pas gaan uitventen als ze echt zijn gerijpt en bewezen veilig. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Continental, de bekende bandenfabrikant.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*