Google bouwt complete teststad voor zijn zelfrijdende auto’s

Bron: www.demorgen.be

Waymo, de divisie van Google verantwoordelijk voor zelfrijdende auto’s, heeft een complete stad gebouwd om zijn voertuigen te kunnen testen. Dat schrijft The Atlantic.

Waymo, het bedrijf dat werkt aan zelfrijdende auto’s, heeft volgens een reportage in The Atlantic een complete stad nagebouwd om zijn voertuigen te kunnen testen. De aanleiding voor de aanleg van een teststad was onder meer een tweebaans rotonde in Austin, Texas. Die was zo complex, dat Googles autonoom rijdende Chrysler Pacifica volledig van zijn stuk raakte. De ‘echte’ (en ook de bijna-echte) wereld van Waymo bestaat overigens ook in een virtuele versie Carcraft genaamd, waar het bedrijf zelfrijdende auto’s ritjes laat maken onder virtueel lastige omstandigheden.

Dagelijks worden nu 13 miljoen gesimuleerde kilometers afgelegd, om de software verder te trainen. Maar er is dus ook een ‘echte’ stad, Castle genaamd, waar autonome Lexus’en, Toyota’s en Chryslers rondrijden. Het project doet denken aan het Manhattan Project waar in de Tweede Wereldoorlog in het diepste geheim de atoombom werd ontwikkeld, schrijft de verslaggever over de plek.

In Castle worden de rijvaardigheden van de autonome auto’s van Waymo zwaar op de proef gesteld: ze worden afgesneden, moeten op hoge snelheid invoegen en een noodstop maken als een ‘voetganger’ ‘per ongeluk’ een basketbal de weg op gooit.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*