Apple wil mogelijk zelfrijdende techniek toepassen voor transport medewerkers

Door:  Steven Swart           nl.hardware.info

De auto-industrie is op dit moment druk bezig met autonome functies. Door de diverse veiligheidssystemen van de laatste jaren, is het mogelijk om steeds een hoger niveau te bereiken. Een hele tijd terug dook het gerucht op dat ook Apple zou werken aan een autonome auto. Het project zou intern als Titan door het leven gaan, maar lijkt inmiddels niet levensvatbaar meer te zijn. Apple pakt het nu echter kleiner aan en werkt mogelijk aan autonome shuttle-busjes voor medewerkers.


Het nieuwe project zou deze keer ‘PAIL’ genoemd worden (Palo Alto to Infinite Loop). De functie van de shuttle zou het transporteren van medewerkers zijn van de huidige campus naar de nieuwe. Apple wil de autonome techniek toepassen op bestaande auto’s van andere fabrikanten. Apple beschikt op dit moment over een licentie waarmee het autonome auto’s mag testen. Zo gebruikt de fabrikant diverse Lexus-SUV’s om zijn software te testen. Een Apple-auto lijkt hiermee nog ver weg.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*