Honda eCUB: klassieke scooter krijgt elektrische makeover

Door: Noah Korevaar    www.want.nl

Elektrische scooters en motoren hoeven er helemaal niet futuristisch uit te zien, zo bewijst Shanghai Customs met de nostalgische Honda eCub.

Honda Cub komt terug als de elektrische eCub van Shanghai Customs

De klassieke Honda Cub is een van de meest populaire scooters ooit. Ook klassiekers kunnen echter met hun tijd meegaan, zo bewijst Shanghai Customs.

Zijn transformeerden het voertuig tot de elektrische eCUB. Het eindresultaat combineert het tijdloze minimalistische design van de Honda Cub met elektrische prestaties. Een klassieker uit de jaren vijftig, maar dan helemaal geschikt voor 2017.

De eCUB was een grote uitdaging voor het bedrijf. Veel elektrische fietsen en motoren focussen vooral op performance, vaak ten koste van het design. De Chinese studio wil daar met zijn nieuwste pronkstuk verandering in brengen.

De Honda eCUB is zowel in een museum als op de weg op zijn plek. Dat was voor de ontwerpers net zo belangrijk: de elektrische scooter moet ook door een drukke stad kunnen crossen.

Dat vergde een knap staaltje technisch knutselwerk, want het klassieke design moest intact blijven. De bedrading is netjes verborgen in het beroemde frame.

Elektrische prestaties

Laat je echter niet misleiden door het nostalgische uiterlijk. De Shanghang Customs eCub huist een 1.2kW Panasonic batterij, in combinatie met een 2000 W hub motor. LED-lampen en richtingaanwijzers maken het moderne pakketje af.

Allemaal leuk en aardig, maar wat levert dat in de praktijk op? Volgens Shanghai Customs heeft de elektrische scooter een bereik van 50 kilometer bij een snelheid van 50 kilometer per uur. In theorie kan na aanpassingen ook een snelheid van 80 kilometer per uur bereikt worden. De studio heeft het zelfs gemunt op een topsnelheid van 100 kilometer per uur, maar dat kan ten koste gaan van de prijzige batterij.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*