België krijgt in primeur snellaadstation met gebruikte batterijen van Renault

Bron: www.msn.com

De Franse autoconstructeur Renault en het Britse bedrijf Connected Energy gaan in België en Duitsland in wereldprimeur twee sneloplaadpunten voor elektrische wagens installeren, op basis van gebruikte batterijen uit de elektrische voertuigen van Renault. Dat melden ze vandaag in een persbericht. Het Belgische snellaadpunt komt in Wanlin (Houyet) langs de E411.

De technologie van Connected Energy laat toe dat de batterijen energie opslaan die op laag vermogen aangeleverd wordt, en dat die energie achteraf op hoog vermogen weer vrijgegeven wordt. “Op die manier wordt het mogelijk om sneloplaadpunten aan te bieden voor elektrische voertuigen op plekken waar het zeer duur zou zijn om rechtstreeks aan te sluiten op het elektriciteitsnet”, klinkt het. “De E-STOR-technologie is niet duur en eenvoudig te plaatsen, en bevordert de uitbouw van het net van snellaadpunten in Europa.”


Volgens Renault hebben batterijen uit elektrische wagens doorgaans een levensduur van acht tot tien jaar, maar bieden ze daarna nog een aanzienlijke nuttige capaciteit voor stationaire toepassingen. Daardoor krijgen ze een extra levensfase alvorens gerecycleerd te worden. Connected Energy zegt momenteel nog met andere projecten bezig te zijn in Groot-Brittannië en Europa, en zijn oplossingen in de komende maanden op grote schaal te willen uitrollen. Volgens het bedrijf kan de technologie ook een oplossing bieden voor het energiebeheer van industrieterreinen en winkelcentra.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*