DAF gevraagd voor Britse tests met zelfrijdend rijtje trucks

workhouse

Bron: www.studio040.nl

DAF Trucks doet mee aan een proef met ‘platooning’ in Engeland. Bij platooning rijden vrachtauto’s dicht achter elkaar in een rijtje. Alleen de voorste truck wordt bestuurd.

Het Britse Ministerie van Transport wil ervaring opdoen met deze nieuwe manier van wegvervoer. De komende twee jaar gaan vrachtwagens van DAF de weg op in Engeland om deel te nemen aan proeven. De eerste testritten staan al gepland de komende maanden.

Via zeer geavanceerde Wifi-P, radar en camera’s kunnen twee trucks draadloos met elkaar worden verbonden. Door informatie van het voorste voertuig te gebruiken, versnellen, remmen en sturen platoonende vrachtauto’s erachter automatisch. Dat levert minder CO2-uitstoot op, meer veiligheid en een betere doorstroming van het verkeer.

Vrachtauto’s rijden zo dicht achter elkaar dat ze profiteren van elkaars slipstream. Daardoor kan tot tien procent brandstof worden bespaard.

DAF is voorloper op het gebied van platooning. Met verschillende partners is het al sinds 2015 aan het testen met de nieuwe manier van vervoeren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*