Scoop: Jaguar I-Pace, een elektrische SUV

Door: www.vroom.be

Dit is het eerste volledig elektrische model van de groep Jaguar-Land Rover. Deze SUV loopt in de voetsporen van Tesla en gaat binnenkort in productie.

Jaguar kondigt een rijbereik aan van minstens 350 kilometer en belooft pittige prestaties: 0 naar 100 km/h in slechts 4 seconden. Het model haalt zijn energie uit een batterij van 90 kWh die tussen de assen is opgesteld. Die voedt twee elektromotoren (één per as) met in totaal bijna 400 pk en een koppel van 700 Nm.


De auto staat op een aluminium platform en wil zijn gewicht binnen ‘redelijke’ perken houden, namelijk rond de 2 ton. De ophanging komt grotendeels van de Jaguar F-Pace. De intern ontwikkelde batterij zou van 0 naar 80 procent kunnen worden geladen in 90 minuten, en naar 100 procent in iets meer dan twee uur. Of toch op voorwaarde dat hij aan een snellaadpaal wordt gekoppeld…

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*