Skoda werkt aan Juke-rivaal tegen 2019

Door: David Leclercq         www.autogids.be

Skoda krijgt zijn eigen versie van de Seat Arona en Volkswagen T-Roc: de Tsjechische constructeur werkt ook aan een kleine cross-over die de degens gaat kruisen met de Nissan Juke, Toyota C-HR, Renault Captur en dergelijke meer.

Interne bronnen bij Skoda bevestigen ons dat Skoda zich klaar maakt om een derde SUV op de markt te brengen onder de Kodiaq en de Karoq. Die wordt geproduceerd op het MQB A0-platform van Volkswagen dat ook al dienstdoet onder de nieuwe Polo, maar waar ook de Seat Arona en de VW T-Roc op zijn gebaseerd.

Rapid-formaat

Onze bronnen omschrijven dit model eerder als een cross-over dan als een SUV, met het formaat van een Rapid Spaceback. Er is nog geen naam bepaald voor het model, maar we verwachten dat het net zoals de Kodiaq en de Karoq inspiratie zal gaan zoeken in Alaska. Verwacht de nieuweling echter niet voor eind 2019, nadat de Fabia en de Superb een facelift hebben gehad en de Rapid is vervangen.

Voorwielaandrijving?

Deze nieuwe cross-over zou een minder uitgesproken hoge rijhouding hebben dan bijvoorbeeld een T-Roc of een Nissan Juke. Hij wordt in de hele wereld verkocht, en dan vooral in China. Het is trouwens zeer waarschijnlijk dat hij enkel met voorwielaandrijving wordt aangeboden. Gezien het succes van mini-SUV’s en andere cross-overs hoopt Skoda zelfs dat dit model tegen 2025 goed zou zijn voor 40 procent van het totale volume van zijn verkoop.

Hybride

Over de motoren weten we nog niets en dus ook niet of er een hybride of elektrische versie komt. We weten al wel dat Skoda tegen 2025 vijf modellen wil gaan aanbieden met een vorm van elektrische aandrijving en dat de eerste de Superb wordt. Bij zijn facelift in 2019 krijgt die namelijk een plug-in hybride versie met een zuiver elektrisch rijbereik van 70 à 80 kilometer. Dat is meer dan vandaag gebruikelijk is en zou een voorbode kunnen zijn van een nieuwe generatie plug-in hybrides die allemaal langer zuiver elektrisch kunnen rijden.

Nieuwe Rapid in 2019

In 2019 wordt de Rapid vernieuwd, maar waarschijnlijk komt hij er enkel nog als Spaceback. Hij staat dan ook niet langer op een ‘goedkoop’ chassis, maar wel op het MQB-platform. Die technische verbetering zou gepaard gaan met een volledig stijlvernieuwing, zodat hij er veel moderner en verleidelijker uit zou gaan zien.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*