China loopt voorop: prima elektrisch autootje voor 5k

Door: Mitchell van der Koelen      www.manners.nl

Toegegeven: hij ziet er niet echt uit om verliefd op te worden, maar General Motors laat zien dat elektrische auto’s écht wel betaalbaar kunnen zijn. Op de Chinese markt lanceert het merk deze Baojun E100 voor slechts 5.000 dollar.

Nogmaals: het is ons niet om het uiterlijk van de wagen te doen. De Baojun E100 is nog kleiner dan een Smart ForTwo en zeker niet mooier, maar wél een volwaardige auto voor de prijs van slechts 5.000 dollar. En dat is hoopgevend. Het autootje haalt een topsnelheid van iets meer dan 100 kilometer per uur en kent een actieradius van ruim 150 kilometer. Een ideaal voortuig voor in drukke (en vervuilde) Chinese steden dus.

Dit is geen karig karretje: hij beschikt over een 7 inch kleurenscherm, ingebouwde WiFi, parkeersensoren en voetgangersdetectie. Optioneel zijn keyless entry en touchpad bediening leverbaar. Elektrisch rijden hoeft dus niet duur te zijn. Eerder werd al voorspeld dat China de EV-race zal gaan winnen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*