Concept EQ A: Compacte elektrische hatch van Mercedes

Door: Remco Slump                  autovisie.nl

Pop quiz, hotshot! Ligt er een poolkapsmeltende achtcilinder, een lieflijk driepitterje of een elektro-aandrijflijn in deze Mercedes-Benz? Hint: Deze Concept EQ A is blauw.

Blauw betekent groen, dus loopt de Concept EQ A op stroom. Het studiemodel wordt over anderhalve week op de IAA in Frankfurt voorgesteld en is de zoveelste stap naar het nieuwe EQ-label van Mercedes-Benz. De letter A in de naam zegt het al. Deze concept car is een voorbode van een compacte elektrische hatchback.

Generation EQ Concept

Vorig jaar liet Mercedes-Benz al de Generation EQ Concept zien. Een SUV met een enigszins op de snuit van deze Concept EQ A gelijkend front. Het apparaat had een gecombineerd vermogen van 408 pk en 700 Nm koppel. De Generation EQ Concept zou een actieradius van 500 kilometer hebben en in minder dan 5 seconden van stilstand naar 100 km/h gaan.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*