Tesla harkt enorm veel data binnen om Autopilot te perfectioneren

Bron: www.groen7.nl

Daaronder valt ook bewegend beeld.

Tot zover weinig opmerkelijks, want dit gebeurde altijd al. Ook de “shadow mode” is niet nieuw; wanneer de Autopilot-functie niet actief is wordt het handelen van de bestuurder doorlopend vergeleken met de beslissingen die de Autopilot zou maken, zodat de zelfrijdende functies op den duur niet meer onderdoen voor een menselijke bestuurder.

Dat er ook beeldopnamen worden gemaakt was nog niet bekend. Korte videoclips, gemaakt met de camera’s die aanwezig zijn in de Model S en Model X. Deze data werd onderschept door een Tesla-eigenaar, die benieuwd was wat voor data er eigenlijk werd geupload naar Tesla. Hierdoor wil Tesla de werking van de Autopilot naar een hoger plan tillen. Tesla’s data sharing policy meldt daarover het volgende: “We werken hard aan de verbetering van autonome veiligheidsvoorzieningen en [we willen] van zelfrijden zo snel als mogelijk werklijkheid maken voor u”.

Dat klinkt als weinig privacy en vooral stevig inzetten op de ontwikkeling. Tegen het einde van het jaar moet Musks belofte worden waargemaakt dat een Tesla zonder menselijk ingrijpen van een parkeerplaats in Californië naar een parkeerplaats in New York kan rijden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*