VIDEO-Bijmenging waterstof vermindert uitstoot reguliere benzinemotoren

Bron: www.tankpro.nl

Het Britse bedrijf CGON zou een methode hebben gevonden om de emissiegassen-uitstoot van reguliere benzinemotoren met tachtig procent te verminderen. Door waterstof te mengen met de brandstoflucht zou hun volledig recyclebare apparaat de brandstofefficiëntie met twintig procent verhogen. Voor een paar honderd euro zou de techniek op elke verbrandingsmotor toegepast kunnen worden.

Het apparaat heeft een elektrolytoplossing die op elk moment een kleine hoeveelheid waterstof kan produceren. Die wordt direct gemixt met de brandstoflucht van de verbrandingsmotor. Afhankelijk van het type auto, zou de uitstoot van uitlaatgassen met tachtig procent kunnen dalen en het benzinegebruik met twintig procent kunnen verminderen. Zo zou de uitstoot van stikstofdioxiden met ruim vijftig procent afnemen, becijferde Emissions Analytics, dat wagens met het apparaat op de weg testte.

Consumentenmarkt

Simon Johnson, CEO van CGON, denkt dat de technologie de luchtkwaliteit aanzienlijk kan verbeteren, schrijft het Britse webmagazine Edie.net. Om veel impact te hebben, richt het bedrijf zich op de consumentenmarkt. Het apparaat kost ruim vijfhonderd euro, is al in veel garages verkrijgbaar en vergt ongeveer een uur installatietijd. De kosten zouden bij gemiddeld autogebruik binnen tien maanden terugverdiend zijn.

Bekijk de video:

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*