Dit is de elektrische auto van Williams F1

Door: www.autoblog.nl

Toegegeven: heel sexy oogt ‘ie niet, maar het gaat om de techniek. En die is smeuïg.

Williams Advanced Engineering doet hele interessante dingetjes. Zo werkte dit bedrijf mee aan de botermalse Jaguar C-X75 die helaas nooit in productie ging en hielp het mee bij de ontwikkeling van de Nissan GT-R Nismo. Daarnaast deed deze tak van Williams de nodige ervaring op met elektrische aandrijflijnen in de Formule E.

Die ervaring zal ongetwijfeld hebben geholpen bij het ontwerp en de bouw van het platform dat je hierboven ziet. Het ding kreeg de naam FW-EVX en we verklapten in de titel al dat er geen dikke V8 maar een elektromotor in komt te liggen.

Volgens Williams kunnen EV’s veel efficiënter worden gebouwd. Hun FW-EVX platform is dan ook lichter, “groener”, veiliger, biedt een grotere actieradius én betere prestaties. Zo zijn de veerpoten met koolstofvezel verstevigd in plaats van aluminium, wat zorgt voor een gewichtsbesparing van maximaal 40%. Daarnaast is de hele constructie een stuk stijver dan bij vergelijkbare auto’s het geval is, wat mede komt door de behuizing van het accupakket.

De FW-EVX zit propvol innovaties die uiteindelijk maar voor één ding moeten zorgen: het aantrekkelijker maken van EV’s zodat de consument minder huiverig is om de verbrandingsmotor te laten voor wat het is en over te stappen naar groen(er) vervoer. We zijn erg benieuwd naar wat de toekomst voor dit platform in petto heeft.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*