Met deze high-tech motorhelm zie je alles om je heen en geniet je zelfs van muziek

Door: Ilona Braam           www.want.nl

Naarmate de technologie zich steeds verder ontwikkelt, komen er steeds meer geavanceerde gadgets en apparaten op de markt. Deze zijn niet alleen maar voor de leukigheid, maar steeds vaker worden ze ook ingezet om de veiligheid te vergroten. Denk maar aan de nieuwe rijhulpsystemen waar auto’s tegenwoordig mee uitgerust zijn. Bestuurders van motoren lopen relatief gezien meer gevaar op de weg en gelukkig wordt ook aan deze groep gedacht.  Met de geavanceerde CrossHelmet X1 motorhelm race je toch een stukje veiliger over de snelweg.

Motorhelm met 360 graden zicht

Hoewel er al verschillende innovatieve motorhelmen op de markt zijn, is de uitvoering hiervan soms nog wat onhandig. De CrossHelmet X1 lijkt wat dat betreft wat meer potentie te hebben. Met de helm heb je 360 graden zicht over wat er allemaal om je heen gebeurt. Achterin zit namelijk een camera ingebouwd om bijvoorbeeld inhalend verkeer te filmen. Deze beelden zie je weer bovenaan in je gezichtsveld op een speciaal display.

Display met handige informatie voor onderweg

Naast de beelden van wat er zich allemaal achter je afspeelt, toont het display ook andere handige informatie. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe hard je aan het rijden, bent, hoe laat het is, hoe lang de batterij van je helm nog meegaat en navigatie instructies. Hoewel dit best wat informatie in je gezichtsveld is, is het display niet storend en kun je nog gewoon goed op de weg voor je letten.

Inclusief smartphone besturing

Verder komt de CrossHelmet X1 natuurlijk ook met een app. Via Bluetooth verbind je je smartphone met de supersonische helm en kun je verschillende instellingen verandering. Je kunt bijvoorbeeld navigatiegegevens invoeren, het volume binnenin de helm regelen en Group Talk activeren, waarmee je met verschillende mensen kunt praten terwijl je onderweg bent. Handig voor als je met je vrienden bezig bent met een motorvakantie.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*