Tesla laat batterijen langer meegaan om bestuurders te helpen bij vlucht voor Irma

Bron: www.demorgen.be

De Amerikaanse constructeur van elektrische wagens Tesla heeft afgelopen weekend vanop afstand de capaciteit van de batterijen in sommige wagens in Florida verhoogd. De ingreep moet bestuurders toelaten om sneller gevaarlijke gebieden te verlaten voor de komst van Irma. Maar het gebaar komt Tesla op heel wat kritiek te staan.

Nadat miljoenen inwoners van Florida het bevel kregen om te evacueren, vergemakkelijkte Tesla de reis voor sommige van haar klanten. De capaciteit van de batterijen van het Model S en het Model X werd gevoelig verhoogd. Die ingreep vanop afstand gaf de wagens een flinke boost: na de update kunnen de Tesla’s een kleine 50 kilometer verder rijden zonder opladen.

Nadat een klant in evacuatiegebied gevraagd had om zijn batterij te optimaliseren, besloot Tesla die update gratis aan te bieden aan alle Tesla-chauffeurs in de regio. Normaal is de update, afhankelijk van het model, beschikbaar voor 4.500 tot 9.000 dollar.

Op 16 september worden alle batterijen weer teruggebracht naar hun gewone capaciteit.

Het gebaar kon bij heel wat eigenaars op bijval rekenen, al volgde er ook felle kritiek op de pr-stunt. Want zo’n ingrijpende aanpassing aan je wagen: dat toont ook hoeveel macht een onderneming zelfs vanop afstand over autobestuurders uitoefent.

“Dit gebaar is prijzenswaardig en gepast, maar we zien er ook een angstaanjagend perspectief in over de toekomst van het autorijden”, staat er op de blog Jalopnik te lezen.

De Beurs van New York zag het veel minder somber in. Daar klom het Tesla-aandeel in de loop van de dag met 5 procent tot 359,23 dollar.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*