De Brabus Ultimate E blaast de Smart EQ Fortwo weg

Bron: www.autoblog.nl

Opbokken met die elektr…wat? Oh deze is ook elektrisch? Nou ja, hij heeft wel 204 pk.

Eerder vandaag kwam er op deze site nog een autonoom blobje voorbij van Smart, maar dit is andere koek. Brabus bewijst dat je ook met stroom een hete hatchback kan bouwen. De Brabus Ultimate E is namelijk de elektrische variant van de Brabus Ultimate 125 op basis van de huidige Smart Fortwo.

In samenwerking met het Duitse Kreisel Electric pompt Brabus 204 pk en 350 Nm in de kleine hatch. Daarmee rost de bliksemflits in 4,5 seconde naar de 100. De topsnelheid is 180 kilometer per uur. Rijd je echter met die snelheid is de accu binnen een uurtje leeg, want de actieradius bedraagt slechts 160 kilometer. De auto is dus echt bedoeld om vlot door de stad te hoeken en niet om lange afstanden af te leggen. Het voordeel van de kleine actieradius is dat er geen honderden kilo’s aan accu’s meegezeuld hoeven te worden. het leeggewicht bedraagt daardoor maar 1.085 kilo.

 

De hete hatch staat op BRABUS Monoblock Y-velgen in de maat 18″. In het interieur van het showmodel is Brabus scheutig geweest met blauw leder, maar je kan zelf wat anders kiezen als je wilt. Een leuk detail is dat je remt met de Ultimate E en het systeem energie genereert, er een lamp in de ‘uitlaten’ gaat branden.

Momenteel is het model nog in een testfase, maar mocht er voldoende animo voor zijn, komt er wellicht een kleine serie van deze snelle Fortwo op de markt.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*