Overijssel doet aanbesteding voor laadpalen

Bron: www.zwartewaterkrant.nl

De provincie Overijssel doet mede namens de provincie Gelderland en voor een groot aantal gemeenten in beide provincies een aanbesteding voor laadpalen. Voldoende laadpalen in de openbare ruimte zijn een belangrijke voorwaarde voor de groei van elektrisch vervoer.

De provincie ondersteunt daarom gemeenten bij de aanleg hiervan. Bovendien levert elektrisch vervoer een bijdrage aan de provinciale doelstelling om in 2023 20% van het energieverbruik duurzaam op te wekken.

Gedeputeerde Annemieke Traag voor energie, milieu en Europa: “Deze aanbesteding is een belangrijke impuls voor Overijssel. Een belangrijke voorwaarde voor mensen om elektrisch te rijden is voldoende mogelijkheid om de auto op te laden. We werken daarom aan een dekkend netwerk van laadmogelijkheden. Het effect dat we daarmee beogen is minder uitstoot van CO2 en fijnstof en minder geluidsoverlast van autoverkeer. Dat is belangrijk voor de aantrekkelijke leefomgeving in Overijssel.”

In Overijssel staan op dit moment ongeveer 200 openbare laadpalen. Onderzocht is dat eind 2020 behoefte bestaat aan 1400 laadpalen. Door samen te werken verwachten provincies en gemeenten dat de laadpalen versneld geplaatst kunnen worden, en dat de kosten kunnen worden gedrukt.

Gedeputeerde Traag: “Met deze aanpak nemen we de gemeenten werk uit handen, en kunnen de laadpalen versneld worden aangelegd. Dit levert meteen een belangrijke bijdrage aan onze ambitie om te komen tot duurzame mobiliteit; één van de vijf peilers in het Overijsselse energieplan.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*